2 db PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

AUTISTA GYERMEKET NEVELŐ CSALÁDOKNAK

 ÉLJ-Együtt Lenni Jó! Családi fejlesztő élménynyaraláson való kedvezményes részvételre

Vízityúk vízitúra Egyesület az Autistákért pályázatot hirdet anyagilag támogatott családi fejlesztő élménynyaraláson való részvételre 18 éven aluli, autizmussal élő gyermeket nevelő családok részére.

I. Bemutatkozás

A pályázat kiírójának adatai
Név: Vízityúk vízitúra Egyesület az Autistákért
Bírósági nyilvántartási szám: Nyíregyházi Törvényszék 15-02-0003559
Adószám: 18655007-1-15
Székhely: 4551 Nyíregyháza, Vezér u. 75.
Kapcsolattartó: Wermeser Anita
Telefon: +36 30 868 37 81
E-mail: anita@vizityuk.hu
Internet: www.vizityuk.hu

Egyesületünk célja: az élménynyaraláson az önkéntesek és fejlesztő szakemberek segítségével olyan jógyakorlatokat mutattunk be a családoknak, amik segítik a szülőket gyermekük otthoni környezetben való fejlesztésében. A magyar ellátórendszer nem fektet hangsúlyt arra, hogy segítse a családok körében a diagnózis feldolgozását, hogy rendszerszinten mutassa meg a szülőknek, mit tehetnek gyermekük fejlődéséért. Mi ezeket a folyamatokat igyekszünk elősegíteni azzal, hogy biztonságos közegben adunk lehetőséget az érzések feldolgozására, és egy valóban életminőséget javító tudás elsajátítására. 

Egyesületünk elnöke idén lett 50 éves, amit 3 dologgal ünneplünk:
1. Idén lesz a majdnem jubileumi, 5. ÉLJ-Együtt Lenni Jó! Élménynyaralás
2. Az önköltséges árból – az infláció miatti többletköltséget átválallja az Egyesület, így a tavalyi árak érvényesek
3. Régi vágyunk teljesül, és idén nyáron 2 db Élménynyaralást tudunk megszervezni!

II. A pályázat célja

Támogatásunk segítségével minél több autizmussal érintett családnak szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy részt vegyenek elfogadó környezetben egy igazán élménydús családi nyaraláson.

III. Az élménynyaralások bemutatása:

ÉLJ – Együtt Lenni Jó! Autista családi fejlesztő élménynyaralás

  1. Dédestapolcsány – „Hegyek között, Völgyek között” 2024. 06. 29 – 07. 05. (7 nap 6 éjszaka teljes ellátással)
  2. Sonkád – „TÚR az Óperencián” 2024. 08. 03 – 08. 09. (7 nap 6 éjszaka teljes ellátással)

Az „ÉLJ-Együtt Lenni Jó! autista családi fejlesztő élménynyaralás” valóban az, aminek hangzik. Szakmailag felkészült fejlesztőpedagógusok várják a gyermekeket és az érintett szülőket is az alábbi programokkal: autizmus-specifikus fejlesztő foglalkozások, lovas terápia, kutyás terápia, DSZIT-terápia, kézművesség, meseterápia. A felnőtteknek lelki segély, diagnózis feldolgozás, családterápia, jóga és relaxáló masszázs áll rendelkezésére. A sportolni szeretők pedig különböző hegyi túraútvonalakon, vagy vízen túrázhatnak. Őszinte beszélgetések, nevetések, tartalmas programok várják a családokat. Az étkezéseknél odafigyelünk a diétákra is.

Ajánlott korosztály: 3-18 éves autizmus diagnózissal rendelkező gyermekek és családjuk.

Támogatás nélküli költséghozzájárulás:

Az autizmussal érintett gyermek költségeit egyesületünk minden esetben átvállalja, a hozzátartozók önköltséges térítési díja: 230.000.- Ft/fő

Bővebb információ, részletes programok élménynyaralásainkról az alábbi gombokra kattintva érhetők el   

                 

 

IV. Az elnyerhető támogatás nagysága:

A pályázaton a nyaralás költséghozzájárulásához lehet 61-87 %-os támogatást nyerni a rászorultság mértékének függvényében.

V. Fogalommeghatározások a pályázattal kapcsolatosan:

a., Közös háztartásban élők: az egy lakóingatlanban életvitelszerűen együtt lakó természetes személyek közössége. (valamennyi családtag, így a szülők, nagyszülők, saját vagy nevelt gyermek is ide tartoznak)

b., Havi bevétel:
saját jövedelem (lásd: c., pont)
saját jogon járó rendszeres pénzbeli ellátások (lásd. d., pont)
gyermekek után járó rendszeres pénzbeli juttatások (lásd: e., pont)

c., Saját jövedelem: munkaviszonyból származó nettó jövedelem, illetve táppénz összege; vállalkozásból származó nettó jövedelem összege; értékpapírból, bankbetétből származó nettó jövedelem összege; ingatlan bérbeadásából származó nettó jövedelem összege; egyéb rendszeres passzív jövedelem nettó összege; ösztöndíj nettó összege; bármilyen egyéb rendszeres nettó jövedelem, bevétel összege.

d., Saját jogon járó rendszeres pénzbeli ellátások: álláskeresési járadék összege; nyugdíj előtti álláskeresési segély összege; keresetpótló juttatás összege; képzési támogatás összege; foglalkoztatást helyettesítő támogatás összege; rehabilitációs ellátás összege; rokkantsági ellátás, nyugellátás, nyugdíjszerű ellátás összege; időskorúak járadékának összege; ápolási díj, anyasági támogatás, árvaellátás összege.

e., Gyermekek után járó rendszeres juttatások: csecsemőgondozási díj (CSED) összege; gyermekgondozási díj (GYED) összege; gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) összege; gyermeknevelési támogatás (GYET) összege; családi pótlék összege; kapott gyermektartásdíj összege; árvaellátás összege, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, ápolási díj összege, gyermekek otthon gondozási díja (GYOD)

VI. Ki milyen mértékű támogatásra jogosult?

AZ AUTIZMUSSAL ÉLŐ GYERMEK RÉSZVÉTLI DÍJA 0 Forint!

230.000 Ft/fő részvételi díj helyett csak 90.000.-Ft /-t fizet az a család, ahol az egy háztartásban élők havi, nettó összes bevétele nem éri el a 290.000.- Ft-ot fejenként.
230.000 Ft/fő részvételi díj helyett csak 50.000.-Ft /-t fizet az a család, ahol az egy háztartásban élők havi, nettó összes bevétele nem éri el a 230.000.- Ft-ot fejenként.
230.000 Ft/fő részvételi díj helyett csak 30.000.-Ft /-t fizet az a család, ahol az egy háztartásban élők havi, nettó összes bevétele nem éri el a 178.950.- Ft-ot fejenként.

Az a család, ahol az egy főre eső bevétel eléri vagy meghaladja a 290.000.- Ft-ot, támogatásra nem jogosult, de a teljes ár megfizetésével jelentkezhet a nyaralásra. Ebben az esetben pályázatot nem kell benyújtani, csak egy levelet írni a részvételi szándékról az anita@vizityuk.hu e-mail címre. Itt az elbírálás a beérkezések sorrendjében történik.

Utazási költséget egyesületünk nem tud támogatni.

Az alábbi feliratokra kattintva megtalálja az adott nyaraláshoz tartozó pályázati űrlapokat:

 DÉDESTAPOLCSÁNY 2024.06.29-07.05 A JELENTKEZÉS LEZÁRULT                 SONKÁD 2024.08.03-08.09 A JELENTKEZÉS LEZÁRULT

VII. Ki pályázhat?

1.Azok a családok, akik 18 év alatti autizmussal, illetve pervazív fejlődési zavarral (F84.0 – 9) kóddal diagnosztizált gyermeket nevelnek.

2. Azok a családok, akik valamennyien részt kíván venni az élménnyaraláson. Azon pályázatokat, melyekben csak a család egy része (pl 4 fős család esetén anya + 1 gyermek) kíván részt venni, elutasítjuk.

3. Pályázó tudomásul veszi, hogy a jövőbeni, következő pályázatokon az alábbiak szerint vehet részt:

  • amennyiben a teljes önköltséges (230.000.- Ft/fő) árat fizeti, úgy valamennyi meghirdetett nyaraláson részt vehet, pályázat nélkül. Ehhez levelet kell írni az anita@vizityuk.hu címre, és küldünk egy jelentkezési lapot.
  • amennyiben most Ön 90.000 Ft/fő-t fizet, úgy évente maximum egy alkalommal pályázhat
  • amennyiben most Ön 50.000 Ft/fő-t fizet, kétévente maximum egy alkalommal pályázhat
  • amennyiben most Ön 30.000 Ft/fő-t fizet, háromévente maximum egy alkalommal pályázhat

VIII. Pályázat benyújtása:

Benyújtás időszaka: Jelen pályázati kiírás dátumától a szabad helyek rendelkezésre állásáig de legkésőbb

Dédestapolcsány esetében: 2024.05.20-ig

Sonkád esetében: 2024.06.20-ig

Élménynyaralásunkon maximum 15 érintett gyermeket tudunk fogadni.

Hogyan kell benyújtani a pályázatot?

Elektronikusan:  Dédestapolcsány 2024.06.29-07.05 A JELENTKEZÉS LEZÁRULT, illetve Sonkád 2024.08.02-08.09 A JELENTKEZÉS LEZÁRULT található pályázati adatlap kitöltésével.

Érvényes-e a pályázatom?

A pályázat érvényes, amennyiben a Pályázó hiánytalanul kitöltötte az elektronikus Pályázati adatlapot és a hozzá tartozó excell táblázatot is visszaküldte. A pályázat beküldése után azonnal kap egy e-mailt. Ha nem találja, nézze a SPAM mappát. Ha ott sincs, elírta az e-mail címét. Nem kell aggódni, volt már ilyen. Csak fel kell hívni a 30/8683781 számot és segítünk. Ebben az e-mailben kérem, nézd át az adatait. És ennek a melléklete a visszaküldendő táblázat is.

IX. Az elbírálás folyamata:

A pályázatok elbírálása folyamatos. Amennyiben érvényes pályázat került benyújtásra, úgy a megadott e-mailcímre értesítést kap a Pályázó az eredményről az alábbiak szerint:

Dédestapolcsányi pályázat esetén: 2024.05.30-ig

Sonkád esetén: 2024.06.30-ig

Ezúton hívjuk fel a figyelmet arra, hogy az elbírálás során egyesületünk bekérhet a Pályázótól valamennyi olyan okiratot, jövedelemigazolást, dokumentumokat, bankszámlakivonatot, amelyekkel a támogatásra való jogosultságát igazolni tudja. Az említett dokumentumokat a pályázat benyújtásakor nem kell csatolni, kizárólag akkor kell elküldeni, ha ezt az egyesület kéri.

A beérkezett pályázatokat egy 3 főből álló bizottság bírálja el az alábbi szempontok alapján:

  • minden támogatási kategóriába ugyanannyi család kerül a nyertesek közül
  • érintett gyermekek száma, társbetegségek
  • voltak-e már nyaralni
  • 18 éven aluli-e az érintett gyermek
  • figyelembe vesszük a rendelkezésre álló szobák férőhelyeit

Előnyt élvez az a család, amelyik:

  • valamennyi családtag igénybe veszi a nyaralási lehetőséget
  • Vállalja, hogy kitölti a küldött kérdőíveket
  • A család valamely felnőtt tagja vállalja, hogy részt vesz adománygyűjtő kampányainkban (az ehhez szükséges oktatást, anyagokat, posztolni valót biztosítjuk)
  • A család valamely felnőtt tagja vállalja, hogy megkeresésre sajtóban (TV, rádió, újság) riportot/interjút készítenek vele (ezt nagyon megköszönjük, hisz minden úton-módon próbáljuk láthatóvá tenni tevékenységünkte, és nincs jobb annál, mint amikor erről egy szülő mesél….

X. Hogyan folyósítjuk a támogatást?

 Az Egyesület által nyújtott támogatás nem kerül folyósításra, a támogatás összegével automatikusan csökken a nyertes pályázónak az élménynyaralásunkon való részvétel díja.

XI. Nyertes pályázat után a jelentkezés érvényesítése:

A nyertes pályázókat e-mailen értesítjük. A megadott címre küldünk egy jelentkezési lapot és egy adatbekérőt az autizmussal érintett gyermekről. Amikor ezeket feldolgoztuk, azután küldünk egy értesítést a részvételi díjról. Egyesületünk az Ön családjának jelentkezését akkor tekinti véglegesnek, amikor a támogatással csökkentett részvételi díj foglalóként egyesületünk bankszámlájára teljes egészében megérkezett. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a tartalék helyen várakozó családot értesítjük a részvétel lehetőségéről.

Lemondási feltételek:

DÉDESTAPOLCSÁNY:
2024.06.10-ig történő lemondás esetén a teljes befizetett összeg visszafizetésre kerül.

2024.06.20-ig történő lemondás esetén a befizetett összeg fele kerül visszafizetésre
2024.06.20. után történő lemondás esetén már nem áll módunkban visszaadni a befizetett összeget. (ekkorra lefoglaltuk és kifizettük a szállást, megvettük a tartós élelmiszer alapanyagokat, szerződést kötöttünk és előleget fizettünk a terapeutáknak.)

SONKÁD:
2024.07.01-ig történő lemondás esetén a teljes befizetett összeg visszafizetésre kerül.
2024.07.10-ig történő lemondás esetén a befizetett összeg fele kerül visszafizetésre
2024.07.10. után történő lemondás esetén már nem áll módunkban visszaadni a befizetett összeget. (ekkorra lefoglaltuk és kifizettük a szállást, megvettük a tartós élelmiszer alapanyagokat, szerződést kötöttünk és előleget fizettünk a terapeutáknak.)

Az alábbi helyeken is elérhetőek a pályázati adatlapok:

DÉDESTAPOLCSÁNY 2024.06.29-07.05 A JELENTKEZÉS LEZÁRULT                  SONKÁD 2024.08.03-08.09 A JELENTKEZÉS LEZÁRULT

 

ILYEN VOLT…….2023

Wermeser Anita
elnök

Nyíregyháza, 2024. január 24.