Családi nyaralás Sonkád: 2024.08.03-08.09

7 nap 6 éjszaka INGYENESEN AZ AUTIZMUSBAN érintetteknek!

„Pontosan ez hiányzott már évek óta az életünkből!” (Orsi, egy anyuka a nyaralás után)

Egy kis pihenésre hívom azokat a családokat, akik eddig nem mertek auti gyermekükkel pihenni, nyaralni menni. Ennek több oka lehet:
– vajon fog-e idegen helyen aludni?
– lesz-e, aki lefoglalja, akár napi fél órára?
– mi lesz, ha „beindul”?
– mit szólnak mások….stb.
Nos. Itt ettől nem kell félni!

Mindenki különleges (auti) gyerkőccel lesz, tehát tudjuk, hogy egy biztos dolog van, a bizonytalanság, ami a megoldandó feladat. 

Jelentkezési határidő: a szabad helyek függvényében, de legkésőbb 2024. 06. 20-ig

  PÁLYÁZOK SONKÁD 2024.08.03-08.09

  
!!! VIS MAJOR SZABÁLYOK !!!
Vis Major miatt esetleg előforduló nem várt helyzet miatt a programváltozás (fejlesztők, műsorok) jogát fenntartjuk. Az esemény dátumát ez nem változtatja meg!

A tábor teljes területe csak és kizárólag a miénk!

 

Program :
– 1. nap: 15.00 órától  találkozó Sonkádon, a KIS-BUKÓ Kempingben   A GPS-be ezt írd: Sonkád, Kisbukó. Pont ide fog irányítani.
Térkép: https://bit.ly/2X1H5XP 
(GPS: 48°02’00.0″N 22°45’35.0″E / 48.033351, 22.759729 ) Ismerkedés, beköltözés, a környék felfedezése, vacsora. Ne ijedj meg, ha google utcaképen Kis-Túr Vendégházat látsz, most nevezték át őket.
– 2-3-4-5-6.nap: filléres fejlesztőjátékok készítése közösen, játék, autizmus-specifikus fejlesztő terápia, mozgásterápia, állat-asszisztált terápia (ló és kutya), mese- és bábterápia, miniszínház gyerekeknek és felnőtteknek, masszázs, lelkisegély, társasjáték, festés, rajz, friss levegő, evezés az Öreg-Túron.
– 7. nap: Könnyes búcsú, hazautazás.
 

Kiemelt programok a helyszínen, csak nekünk, folyamatosan, 5 napon keresztül! Mindezt úgy, hogy senkinek semmi nem kötelező… ❤️

Szülőknek:

Győri-Mravik Szilvia, pszichológus (maga is érintett szülő): diagnózis, annak feldolgozása, beszélgessünk, mi az, ami a lelkedet nyomja………………

–  Magyar Anita gyógymasszőr: lazító, stresszoldó masszázsok mindenkinek.

Tárnok Marica – Marica Produkció: Merről jöttél, hová tartasz? Privát mese magánéletről, útkeresésről felnőtteknek.

Gyerkőcöknek:

Tárnok Marica – Marica Produkció
– interaktív családi bábos/jelmezes program 
– Játsszunk minden formában mindennel is

– Pappné Debreczeni Márta: DSZIT (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia) terapeuta

– Kertész Ágota és Kertész Balázs: Kutyás Terápia

– Sztároszta Anett: Lovaglás

– Novák Zita: autizmus specifikus gyógypedagógiai foglalkozások

– Kaia Kerai: formatervező, textiles kézműves foglalkozások

És persze minden délután együtt evezünk….

A helyszín:

Sonkád, Kis Bukó Kemping. (Sonkád Kisbukó)

Az Élménytábor a Sonkád, Kisbukó mellett található, az Öreg-Túr partján. A Hortobágyi Nemzeti Park felügyelete alatt áll a környék, mely Tájvédelmi Körzet. Zöldövezetben, távol a város zajától. A tábor nagyon szép környezetben, nagy területen helyezkedik el. Körül öleli az Ötreg-Túr. A szállás közúton 3 km-re fekszik Sonkádtól, saját gépjárművel  kb. 3,5 óra a menetidő Budapesttől. A szállás megközelítése saját gépjárművel ajánlott, azonban az előző évben többen érkeztek Oszkár Telekocsival is.

Körülöttünk erdő, és a folyó. Friss levegő, csillagos égbolt, fagyűjtés a tábortűzhöz, játék, aszfaltrajz, foci, tollas, és minden más, amit a fantáziánk elbír.

Jó alkalom ez jobban megismerni a saját gyermekedet, tapasztalatot cserélni a szülőkkel, és egy kicsit leengedni.

Mert  EGYÜTT LENNI JÓ! 

 

  PÁLYÁZOK SONKÁD 2024.08.03-08.09

Az árak:

Az autizmussal érintett gyerekek ingyen jöhetnek! 

A családtagoknak az elnyert támogatás függvénye, melyről értesítést küldünk.

Az ár tartalmazza:

– napi 3x étkezés ( az ételallergiát is megoldjuk, ezt a jelentkezéskor a megfelelő helyen kell jelezned)
– szállás
– pedagógusok, fejlesztő terapeuták tiszteletdíját
– programok, felszerelések díját

Az önköltséges ár 230.000.- Ft/fő! 

Ezt lehet csökkenteni a pályázaton elnyerhető támogatás mértékével.  Ha a teljes összeget vállalod, nem kell pályáznod, csak írj egy levelet az anita@vizityuk.hu címre.

Ezúton is köszönjük támogatóinknak! 

Elhelyezés:

 1. Kemping:
  – 4 db  3 személyes szoba
  – 2 db  5 személyes szoba (a három szamélyes és az öt személyes szobák összesen 2-2 db közös zuhanyzóval, WC-vel)
  – 1 db mozgáskorlátozott, 2 ágyas szoba, saját zuhanyzóval,WC-vel

   

  – Saját sátor

   

 2. Vendégház:
  2 db 2+2 ágyas apartman saját zuhanyzóval, WC-vel

  1 db 3+2 ágyas apartman saját zuhanyzóval, WC-vel

FONTOS INFORMÁCIÓ!

Ez nem tábor, hanem családi nyaralás. Nem tudunk gyermeket vállalni a szülő nélkül. A lényeg az, hogy együtt pihenjetek!

Maximum 10 érintett gyermeket és családjukat tudjuk fogadni!

Megtörtént már sajnos: 3 család az utolsó pillanatban mondta le a részvételt ezzel elvéve a lehetőséget másoktól.

Ezért a részvétel szabálya a következő:

A nyertes pályázókat e-mailen értesítjük. A megadott címre küldünk egy jelentkezési lapot és egy adatbekérőt az autizmussal érintett gyermekről. Amikor ezeket feldolgoztuk, azután küldünk egy értesítést a részvételi díjról. Egyesületünk az Ön családjának jelentkezését akkor tekinti véglegesnek, amikor a támogatással csökkentett részvételi díj (vagy teljes költség vállalása esetén az egész összeg) egyesületünk bankszámlájára teljes egészében megérkezett. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a tartalék helyen várakozó családot értesítjük a részvétel lehetőségéről.

Az ár nem tartalmazza: az inni (gyerkőcnek üdítő, apának üdítő sör) és nassolni valótokat (chips, kakaós csiga, és a többi egészségtelen finomság). Ezek a közeli ABC-ből vagy a táborhely kapujában található büféből beszerezhetők.

Lemondási feltételek:

2024.07.01-ig történő lemondás esetén a teljes befizetett összeg visszafizetésre kerül.
2024.07.10-ig történő lemondás esetén a befizetett összeg fele kerül visszafizetésre
2024.07.20. után történő lemondás esetén már nem áll módunkban visszaadni a befizetett összeget. (ekkorra lefoglaltuk és kifizettük a szállást, megvettük a tartós élelmiszer alapanyagokat, szerződést kötöttünk és előleget fizettünk a terapeutáknak.)

  PÁLYÁZOK SONKÁD 2024.08.03-08.09

Szeretettel várlak!

Wermeser Anita

 

A tábor megvalósításához az Együtt az Autistákért Alapítvány 1.000.000.- Ft támogatással járult hozzá. 

Köszönjük önkénteseinknek az Új Nap Új Remények kampányban összegyűjtött több, mint 1.634.000.- Ft-ot!

    

Attilától, egy szülőtől kaptuk, a családi nyaralás után (változtatás nélkül):

Mi az utóbbi két évben, ha bepakoltunk egy bőröndöt akkor a Tűtoltó utcai vagy a Szent László kórházban kötöttünk ki. Hosszú idő után ez volt az első alkalom, hogy ez nem így történt és megérkeztünk hozzátok.

Közel 400km-ről érkeztünk a táborba. Kétségekkel indultunk el és meg kell mondjam őszintén, hogy volt „B” tervünk (Nyíregyházi állatkert, Debreceni mesepark) de a jól felépített programoknak köszönhetően meg sem fordult a fejünkben, hogy elinduljunk bármerre is! 

Az első napok (összeszokás) után úgy éreztük, hogy megtaláltuk a lehetőségeket ahhoz, hogy jól érezük magunkat. A gyerekek kutyaterápián, lovagláson, meseterápián, autizmus specifikus fejlesztésen, kézműves foglalkozásokon vettek részt. Mindegyik foglalkozás színvonalas volt, akik tartották egytől egyig szívvel-lélekkel oda tették magukat, sehol nem éreztük úgy, hogy bárkinek nyűg lenne a gyerekekkel való foglalkozás. Cuki, tündéri embereket ismertünk meg a segítők és a fejlesztő szakemberek személyében és ahogy teltek a napok azt éreztük, hogy ezer éve ismerjük egymást, pedig nem. De mégis, a társaság nagy része 2-3 nap után családiasan tudott működni.

Nagyon vártuk mindig az ebédet mert Tibi papa és az angyalkái változatos, bőséges ételekkel rukkolt elő. Végre újra összeült a csapat az ebédlőbe, ilyenkor volt időnk átbeszélni a délelőtt eseményeit. Nálunk az ebédeket strandolás követte, csodálatos környezetben, de egész nap a kenuzást vártuk igazán. Előtte még csak eszünkbe sem jutott, hogy kipróbáljuk, itt éltünk a lehetőséggel és a sűrű délelőtti programokat csendre és nyugalomra váltottuk. Kenuzás után nem mindig tértünk vissza a táborba, próbáltuk feltaláni magunkat. Pecával, sétálással, strandolással töltöttük az időt. Estenként igyekeztünk vissza érni a táborba, hogy a vacsora elfogyasztása után a fiúknak legyen idejük a közös játékra a többi gyerekkel.

Miután a törpök elaludtak, jól sikerültek a néha hajnalig tartó spontán beszélgetések a tábortűznél. Jó volt újra átlagosnak és nem „problémás” gyerekek szüleinek lenni! Nagyon jó volt végre nem lesajnáló arcokat látni, mert itt mind egy kenuban eveztünk. Itt mindenki hasonló problémákkal küzd meg a mindennapokban.

Mindenre is próbáltatok figyelni, olyan ésszerű kérés nem volt, amit ne teljesítettetek volna. Albi és Levi által végre megtudhattuk, milyen amikor két nagypapa is van az életünkben, mert eddig egy sem volt!!!

Szép emlékekkel értünk haza, nagyon jó lenne jövőre innen folytatni!

Összeségében egyetlen negatív dolgot tudunk megemlíteni: Túl rövid volt! (kéthetes tábort szeretnénk a jövőben 😀 )

Sok erőt és kitartást nektek az élet minden területén, egyedülállóak vagytok. Minden megyébe kellene egy ilyen csapat, aki így össze tudja rakni és megvalósítani az elképzeléseit! 

Puszi,pacsi Attiláék

Ui:. Köszönjük hogy részesei lehettünk a 2023-as tábornak!